;

Ik ben een kind of jongere

Soms gaat het even niet zo goed met je, en heb je daar veel last van. Dat kan door verschillende dingen komen. Wij helpen jou graag!

Als het wat minder met je gaat

Soms gaat het even niet zo goed met je, en heb je daar veel last van. Dat kan door verschillende dingen komen. Misschien voel je je vaak verdrietig, bang of boos. Misschien voel je je wel anders dan anderen en ben je vaak onzeker, en denk je bijvoorbeeld veel na over wat anderen van jou vinden. Het kan zijn dat je iets heel heftigs hebt meegemaakt, waar je nog veel last van hebt. Of het kan ook zijn dat je moeite hebt om met anderen om te gaan, zoals mensen van jouw leeftijd of jouw ouders. Of het gaat moeilijk op school, maar jullie begrijpen nog niet zo goed waardoor dat komt. Soms slaap je misschien slecht of heb je veel last van lichamelijke klachten terwijl de dokter daarvoor geen oorzaak kan vinden. Wellicht heb je nog wel last van iets heel anders.

Waar jij ook last van hebt, bij ebc360 Jeugd & Gezin helpen wij jou graag. Dat doen we bij heel veel kinderen, jongeren en ouders die hier in de buurt wonen.

 

Wat kun je verwachten?

Als je voor hulp naar het ebc360 Jeugd & Gezin komt, dan kijkt een gedragsdeskundige samen met jou (en vaak ook jouw ouders of andere voor jou belangrijke mensen) waar je hulp bij zou kunnen en willen gebruiken. Dat kan door met elkaar te praten, vragen te beantwoorden en soms doe je ook wat testjes.

Daarna bespreken we met jou (en meestal jouw ouders) wat ons plan is om te zorgen dat jij niet meer zo’n last hebt van jouw problemen. We luisteren daarbij goed wat voor jou belangrijk is en houden daar rekening mee. Als iedereen het eens is over het plan, krijg je nog meer afspraken. Je gaat bijvoorbeeld praten of opdrachtjes doen bij een gedragsdeskundige of spelen met een speltherapeut. Of ga je aan je problemen werken door opdrachten met bewegen en je lichaam uit te voeren bij een psychomotorisch therapeut. Het kan ook zijn dat we denken dat het werken met een dier jou goed kan helpen. Of dat er iemand bij jou en je ouders thuis komt. Dat beslissen we allemaal samen!

 

Lees meer

 

Therapievormen 

Benieuwd welke hulp ebc360 Jeugd & Gezin jou kan bieden? Of wil je meer weten over een bepaalde therapievorm?

We bekijken samen welke vorm het beste bij jouw hulpvraag past.

 

Lees meer

 

Aanmelden

Je kunt je aanmelden bij ebc360 via:

  • een beschikking van de gemeente (voorkeur);
  • een verwijzing van je huisarts;
  • een indicatiebesluit Wlz.

Aanmeldingen lopen via het loket van ebc360: de afdeling zorgbemiddeling van WilgaerdenLeekerweideGroep.

 

We zien je graag bij ebc360 Jeugd & Gezin!

Meer informatie ontvangen?

Wil je meer informatie ontvangen? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!