;

Drama- en speltherapie kunnen helpen bij uiteenlopende problemen. Je kind hoeft niet te praten tijdens de therapie, en dat is voor sommige kinderen/jongeren fijn. Drama- en speltherapie is niet alleen voor jonge kinderen bedoeld, maar kan iedereen - en dus juist ook jongeren of mensen met een verstandelijke beperking - de mogelijkheid en houvast geven om op een speelse manier tot het aanleren van nieuw gedrag of om tot verwerking te komen.

Bij deze vorm van psychotherapie wordt afgestemd op de belevingswereld van jouw kind. Spel en drama kunnen een manier zijn om je verhaal op een andere wijze, in een andere taal te vertellen. Door situaties te verbeelden, uit te beelden, of na te spelen kan een kind of jongere uiting geven aan wat hem of haar bezig houdt.

De therapie wordt afgestemd op de individuele behoeften en voorkeuren wensen van jouw kind. De spel- en dramatherapeuten gaan regelmatig met creatief materiaal aan de gang, gericht op waar jouw kind zich het prettigst in kan uiten. Er kan onder andere in de vorm van creativiteit, beweging, muziek en andere media gewerkt worden. Alles aangepast op voorkeur en doelstellingen van het kind. Jouw kind staat centraal.

Meer informatie ontvangen?

Wil je meer informatie ontvangen? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!